Uz umetnost deca razvijaju veštine koje su korisne za učenje ali i za život generalno. Umetničke aktivnosti mogu da pomognu na različite načine – od stimulisanja čula i sticanja samopouzdanja, do razvoja socijalnih sposobnosti, kao i sposobnosti za rešavanje problema. Uz pomoć umetnosti deca uče da razmišljaju i veruju sopstvenoj mašti, ona koriste sopstvene ideje i sama rešavaju probleme.

 

Koje sve veštine vaše dete razvija baveći se umetnošću?

 • Samo-izražaj: kao dragoceno sredstvo komunikacije, umetnost prethodi pisanom I verbalnom izražavanju, omogućujući deci da izraze svoje misli I osećanja. Sloboda izražavanja je omogućena deci koja se bave umetnošću.
 • Razvoj motornih sposobnosti: Fini pokreti prstiju, šake i zgloba šake koje dete izvodi dok drži bojicu ili četkicu, dok crta, boji ili oblikuje plastelin, pomažu razvoj finih motornih sposobnosti dece. Razvoj ovih veština će pomoći vašem detetu prilikom pisanja i drugih aktivnosti koje zahtevaju dobru koordinaciju pokreta.
 • Društvene veštine: Deleći materijale i sarađujući na kreativnim projektima, deca uče da sarađuju sa drugima, pregovaraju i rade kao tim.
 • Kognitivni razvoj: Umetnost uči decu kako da samostalno  razmišljaju, od ranog  čulnog ispitivanja (osećaj kada se bojicom prelazi preko površine papira, miris boje) i donošenja odluka, do rešavanja problema (kako spojiti dva materijala). Takođe, vežbaju veštine kritičkog razmišljanja dok prave mentalni plan ili sliku onoga što su zamislili da naprave i prate izvršavanje svog plana.
 • Matematičke veštine: Deca mogu da uče, kreiraju i polako ulaze u razumevanje pojmova kao što su veličina, oblik, brojanje, prostorno razmišljanje i pravljenje poređenja.
 • Jezičke veštine: Kada deca pruže opis i podele svoje radove, ona razvijaju jezičke veštine. Obavezno ohrabrite ovaj razvoj tako što ćete aktivno slušati šta dete ima da kaže i postavljati otvorena pitanja. To je odlična prilika da dete obogati svoj vokabular i nauči nove reči u vezi sa svojim radom (npr. tekstura).
 • Ublažavanje stresa: Umetnost pruža mogućnost detetu da kroz kreativni ventil ublaži stres i lakše prolazi kroz izazove koji mu se dešavaju u svakodnevnom životu. Svoje male problem i strahove deca često ne umeju da iskažu verbalno. Zato su tu papir, olovka i boje koje pomažu deci da spontano i nesvesno prenesu ono što je u njihovim glavicama.
 • Inventivnost: Ohrabrujući decu da eksperimentišu i rizikuju isprobavajući novine u toku samog kreativnog procesa, omogućuje im da razviju inventivnost, što je važno za budućnost.

U okviru naših časova deca imaju priliku da se upoznaju sa osnovama crtanja i slikanja, na način koji je prilagođen njihovom uzrastu. Osim osnovnih tehnika crtanja i slikanja tu su kreativne radionice koje im pomažu da razvijaju maštu, kreativnost i talenat. Dobrodošli su svi mališani i velikani koji imaju sklonosti prema crtanju i slikanju, kao i onima koji misle da to nemaju. Radujemo se i dečici koja žele da se druže,i spontano uče zajedno sa drugim mališanima i formiraju svoju umetničku stranu ličnosti kroz nezaboravne trenutke provedene sa nama. Na našim časovima postavićemo im jasna uputstva, ali istovremeno poštujemo njihovu maštu i slobodu. Dečiji um je oslobođen mnogih stega razmišljanja odraslog čoveka i nikako ne treba gledati na njihov umetnički rad kroz prizmu odraslog čoveka.

Dečji crteži i likovni radovi su mnogo više od umetnosti. Psiholozi ih smatraju projektivnim tehnikama, gde deca, igrajući se – izražavaju najiskreniji deo svog bića i svojih osećanja. Omogućite detetu da otkrije bogatstvo boja, emocija, lepote i mašte. A mi ćemo pomoći da od praznog papira napravi magiju!

4 časa mesečno. Čas traje 120 min.

Još nekoliko važnih informacija:

 • Prvi čas je potpuno besplatan i neobavezujuć
 • Ljubazna akademska umetnica će sa vašim detetom proći kroz sve korake učenja i kreativnosti, na pedagoški i prijateljski način
 • Sav repromaterijal i oprema su uključeni u cenu
 • Vaše dete može odlučiti u kom smeru želi da razvije svoju kreativnost
 • Osim što će razviti maštu, dete će vežbati svoje strpljenje i koncentraciju, i dokazano bolje rešavati test inteligencije za decu
 • Zadovoljstvo koje dolazi iz kontrole stvaralačkog procesa, i uspešno završenog zadatka je ključna za formiranje ličnosti i radnih navika deteta od malih nogu
 • Škola crtanja za decu je odličan način da se uoče skriveni talenti i interesovanja dece, koja mogu postati hobi, zatim strast, a možda i životni poziv.
 • Kreativnost i stvaralaštvo nisu potrebne samo umetnicima, nego su sastavni i neophodan deo svakog čoveka, jer ga oplemenjuju i čine posebnim.
VRSTA PAKETA CENA NAPOMENA
Paket (4 časa) za decu 6-10 godina 2800 rsd Paket važi za četiri časa, jedan ceo mesec.
+1 član iz porodice 2500 rsd Popust ostvaruju sva deca iz porodice
Paket (4 časa) za decu 10-14 godina 3500 rsd Paket važi za četiri časa, jedan ceo mesec.
+1 član iz porodice 3000 rsd Popust ostvaruju sva deca iz porodice
Pojedinačni čas 1200 rsd za mladje i 1500 za starije *jedan čas traje 120min

Radionice vodi akademska umetnica Milka Ostojić. Zavrsila je osnovne i master studije na Akedemiji Likovnih Umetnosti u Beogradu u klasi Slobodna Roksandića. Interesujući se za decu kroz metodičku praksu na fakultetu nastavila je svoje usavršavanje kursom NTC sistema i kursom Marije Montesor. Kroz višegodišnji rad sa decom, stekla je bogato iskustvo koje joj pomaže da u svakom detetu podstakne jedistven doživljaj umetnosti i probudi u njemu malog-velikog umetnika.

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Deca rade u manjim grupama i zato se prijavite na vreme.

Kontakt tel. 060 315 05 33               Mail: mocjeuvama@gmail.com

Nekoliko slika dečijih radova sa naših radionica.

Share This

Share This

Share this post with your friends!