Kakve odnose birate I gradite sa svojim okruženjem su slika I prilika vašeg odnosa sa samim sobom. Sve vaše okolnosti su proizvod onoga što se događa u vama. Jeste li u skladu sa svojom unutrašnjom mudrošću? Da li živite život po svojoj meri, ili imate potrebu da stalno udovoljavate drugima? Da li živite svoje snove ili tuđe ambicije?

Odgovori na ova pitanja mogu biti smernice u kom pravcu je potrebno da se razvijate. Gradeći dobar odnos sa sobom je odličan način da sagradite I dobre relacije sa onima koji vas okružuju.

Kad su namere čiste veoma lako nađemo zajednički jezik u svim odnosima u kojima jesmo. Kada je prisutno svojatanje, manipulacija i ostale nečiste tehnike odnos se pretvara u borbu. Borba za prevlast, dominaciju i moć. Borba je mehanizam straha. Borba caruje kad dozvolimo da strah nadvlada. Ljubav je uvek tu i nikada vas neće izneveriti. Mi smo ti koji joj dajemo dozvolu da zavlada našim bićem. Čovek često iz straha i navike da se bori i da borbom „osvaja“ , potiskuje ljubav i bira mehanizme borbe i inata da dobije ono što smatra da mu pripada. Kada borbom i inatom dobije željeno, veliko je pitanje da li je uopšte pobedio.

Prave pobede su one kada nadvisite sebe I svoj ego. Kada prevaziđete potrebu da se inatite, borite I dokazujete. Kada shvatite Ko ste I koliko vredite. Prava vrednost je kada u bilo kakvoj borbi otkrijete svoju potrebu za istom. Kada razumete da inat dolazi od potrebe za osvetom. Kada ljubavlju isceljujete sebe I one osećaje koji vas umaraju i provociraju bitke.

Jedinu borbu koju pobednik priznaje je odnos dobra i onog nečistog u sebi samom. U isto vreme prihvata i voli sve svoje delove.

Pobednik razume suštinu takve borbe.

Pobednik nije samo onaj koji je stigao prvi na cilj, već je I onaj koji je trčao I kad su ga noge bolele.

Prave pobede su kad prihvatate sebe sa svim vrlinama I manama.

Pobednik je onaj koji je sposoban da prašta sebi I drugima.

Pobednik razume različitosti.

Pobednik uvažava i ceni sebe i druge.

Pobednik ne odustaje.

Pobednik uči.

Svaki dan uči.

Pobednik je dosledan.

Istrajan.

Pobednik se uvek podiže sa dna I kreće napred.

Pobednik se uvek vraća svojoj unutrašnjoj mudrosti.

 

Pobednik voli.

Pobednik zna da je ljubav sklad, a ne borba.

Sklad sa sobom!

16.11.2017.

VOLITE SEBE-IZLEČITE SVOJ ŽIVOT – program Lujze Hej

 

 

 

Share This

Share This

Share this post with your friends!