Jeste li razmišljali o tome šta zapravo želite ličnim razvojem? Nešto bolje? Šta je to bolje? U čemu? Kako se zove to bolje? Čime ste nezadovoljni? Zašto ste nezadovoljni? Odakle potiče to nezadovoljstvo? Da li znate, dragi prijatelji, šta je to što tražite?

Godinama radim na sebi kao i, sigurna sam, mnogi od vas. Jednako sam godinama lutala misleći da znam šta hoću, a ne znajući da sam vrlo često sledila želje svog ega. Onog trenutka kada sam počela da razumevam razliku koja čini razliku, počela sam suštinski da jačam, da cenim i vrednujem sebe i da idem putem koji je odabrala moja duša. Tek tada sam počela da doživljavam neki neobičan Mir u svojoj duši. Zbog iskustva u svom radu, jasno potenciram i odvajam sledeće dve stvari, a to su: lični razvoj ega i razvoj naše duše!

Kako razumeti i prepoznati razliku? To je zapravo ono o čemu često govorim i među svojim kolegema sa kojima radim iste i slične stvari. Verujem da je jako važno da smo svesni da je tanka linija između motivacije i manipulacije. Tako je i tanka linija između onoga što naša duša i naš ego žele. Linija tanka, a razlika je ogromna. U željama naše duše ogleda se naša svrha i duboko verujem da je ta spoznaja najvažnija u životu. Zato probajte da osluškujete svoju dušu. Ona tačno zna koji je vaš put. Da li nešto prihvatiti ili odbiti, da li uzeti ili ostaviti, da li otići ili ostati… uvek zna naša duša šta je za nas najbolje!

blog04

Interesantna je činjenica, iz moje dosadašnje prakse u radu sa ljudima, da mnogi tačno znaju šta neće. Mali je broj njih koji znaju šta je ono što suštinski žele? Pogledajte i tu veliku razliku. Fokus na Neću umesto fokusa na Hoću!

Kako otkriti pravi put?

Ovo je veoma široka tema. U ovom tekstu ću se osvrnuti na, po meni, sam početak svega važnog, a to je ono što svakodnevno činimo za sebe. Veoma je važna svakodnevna praksa. Od svega što vam se predlaže putem različitih tehnika i pravaca odaberite ono što vam najviše prija i od toga napravite neki lični ritual koji ćete primenjivati svakodnevno. Time se nekako zavetujete sebi da ćete svakodnevno misliti na sebe i posvećivati sebi neko vreme. Ovo je veoma važan osnovni korak. Nije važno kako to neko radi, važno je da vaš ritual vama prija. Nekome je blisikija molitva. Neko uživa u meditaciji. Neko razume moć i snagu zahvalnosti. Mnogi su već praktikovanjem afirmacija doživeli divne promene. Da li kombinovati i šta primenjivati  treba da bude vaš odabir. Na svojim predavanjima i radionicama govorim o onome što praktikujem i o tome šta je meni promenilo život, ali dok sve to nisam stavila u svakodnevnu praksu nije bilo velikih i postojanih rezultat. Ovakvom samodisciplinom svom životu dajete nekoliko jasnih poruka.

 

  • Da cenite i uvažavate sebe.
  • Da bez obzira na sve uvek nađete vremena za sebe.
  • Da ste svesni koliko je važna samodisciplina.
  • Da znate šta hoćete i da ste hrabri i odvažni da krenete putem svoje svrhe i svojih snova.
  • Da i ako niste baš sigurni šta tačno želite, a hoćete nešto da menjate, da ste vrlo Odlučni i Spremni da prepoznate svoj Put.
  • Da ste svesni da je samorazvoj celoživotni proces.
  • Da ste Spremni da se naučite strpljenju jer znate da je nestrpljenje otpor prema promeni.
  • Da ste Spremni da spoznate onu Pravu Snagu koja vas jedino može odvesti putem vaše svrhe.

 

Ono što je meni važno da svakodnevno primenjujem i živim je Zahvalnost, Molitva, Afirmacije i Meditacija. Želim da znate da su mi bile potrebne godine i godine da razumem suštinski šta je sve ovo o čemu vam pišem. To su bili procesi da spoznam neverovatnu Moć Zahvalnosti, da snaga Molitve ide iz dubine duše i srca, da je veoma važno da je Afirmacija pravilno koncipirana i da razumem značaj meditacije! Da dragi moji, bile su mi potrebne godine i godine, a važim za veoma inteligentnu osobu. Ne radi se o inteligenciji već o našoj Spremnosti da budemo ono što jesmo.

Tek onda ćete znati da ste na Pravom putu ka samoostvarenju i ljubavi prema sebi.

Srećan vam put dragi prijatelji.

Mirjana 🙂

 

Kliknite na sledeće linkove i saznajte više o radionicama koje Mirjana organizuje i vodi u narednom periodu:

Intenzivna dvodnevna radionica VOLITE SEBE-IZLEČITE SVOJ ŽIVOT-Program Lujze Hej

 

Share This

Share This

Share this post with your friends!